Naslovnica Politika HDZ Mostar o grafitima: “Vrijeđanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda”

HDZ Mostar o grafitima: “Vrijeđanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda”

816

Mostar — Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar reagovao je u srijedu na “uvredljive” grafite na javnim površinama u Mostaru.

“Proteklih dana svjedoci smo uvredljivih natpisa na nekoliko javnih površina Grada Mostara. Vrlo je jasno da isti imaju za cilj, osim narušavanja izgleda javnih površina, vrijeđanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, koji su dosad kroz svaki izborni proces dobili plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda u Mostaru i cijeloj BiH.

Ne možemo se oteti dojmu da je motiv unošenje nemira među građanstvo, usporavanje pokušaja za relaksiranje odnosa, i to sve u jeku pregovora za konačne izbore u Gradu Mostaru”, kaže se na početku saopštenja mostarskog HDZ-a.

U HDZ-u smatraju da se opravdano postavlja pitanje: “Kome je ovo u interesu i koja je svrha uvredljivih natpisa po javnim površinama, te šta se želi postići osim iskazivanja vlastite frustracije, nemoći ili lične mržnje?”

“Je li politička kampanja već počela, iako još nisu usvojene izmjene Izbornog zakona BiH? Je li ovo paradigma budućeg uređenja BiH?”, kaže se, dalje, u saopštenju.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar u saopštenju oštro osuđuje “ovakav kao i svaki drugi oblik vrijeđanja, vandalizma i mržnje”, te poziva policiju i nadležne službe da urade svoj posao i otkriju počinioce.

“Pozivamo sve građane Mostara da ne podliježemo ovakvim manipulacijama, te da nastavimo zajedničkim naporima doći do rješenja za civilizacijsko pitanje našeg grada, pitanje održavanja izbora”, stoji na kraju saopštenja za javnost HDZ-a BiH Mostar.

(StarMo)