Naslovnica Politika HDZ BIH: Poziv na poštivanje mjera kriznih štabova

HDZ BIH: Poziv na poštivanje mjera kriznih štabova

294
foto arhiva

Mostar — Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je u ponedjeljak sastanak užeg Predsjedništva stranke koje je pozvalo na dodatni oprez i poštivanje svih uputstava kriznih štabova vezano za pandemiju koronavirusa.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu i Bosni i Hercegovini, uz činjenicu da se situacija svakodnevno mijenja, uže Predsjedništvo HDZ-a BiH, zbog ozbiljnosti situacije, pozva na dodatni oprez i poštivanje svih donesenih uputstava kriznih štabova. Pitanje zdravlja svih stanovnika jednako je važno i pozivamo na dodatno jačanje mjera s ciljem maksimalne zaštite svih stanovnika u BiH”, navodi u saopštenju HDZ BiH.

Zvaničnici HDZ-a BiH pozivaju se u skladu sa svojim pozicijama sa svih nivoa rada izvršne i zakonodavne vlasti u BiH na odgovornost i brigu o članstvu kao i o svim stanovnicima BiH.

“Pozivamo sve da kroz institucije sistema u skladu sa nadležnostima osiguramo potrebna finansijska i materijalno tehnička sredstva zdravstvenom sistemu kako bi na efikasan i profesionalan način odgovorili na ugrožavanja s kojima se susreće stanovništvo u BiH po pitanju epidemije i migrantske krize”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je upućen poziv svim predstavnicima vlada BiH da kroz svoje odluke učine sve kako bi se što je moguće više ublažile negativne posljedice epidemije na ekonomiju.

“Uže Predsjedništvo HDZ BiH je dogovorilo zbog novonastale situacije i nemogućnosti sastanaka u narednom periodu uspostaviti kontakt sa svim članovima Predsjedništva preko videokonferencije, kako bi svi bili upoznati o načinu rada i djelovanja na terenu, aktivnostima koje proizlaze, sve s ciljem zaštite stanovništva kao i preventivnih mjera po pitanju epidemiološke situacije”, navodi se u saopštenju.

(StarMo)