Naslovnica BiH HDZ BiH poručio SDA: “Prestanite s opstrukcijama”

HDZ BiH poručio SDA: “Prestanite s opstrukcijama”

458
Dragan Čović - HDZ BiH

Mostar — Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je u srijedu video sastanak “s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti državne razine u BiH”

Sa sastanka su pozvali “bošnjačke političke dužnosnike” u tijelima vlasti da “prestanu s opstrukcijama i neopravdanim primjedbama na realizaciju sporazuma s MMF-om”.

“Ministri iz SDA nisu podržali odluku Vijeća ministara koja je i ranije u svim prethodnim aranžmanima po istom principu usvajana, inzistiraju na neprihvatljivim i neutemeljenim zahtjevima. Ministarstvo financija i riznice BiH, ispunilo je potrebne tehničke uvjete za preuzimanje i isplatu korisnicima oko 330 milijuna eura iz posebnog kreditnog programa MMF-a kao i svaki put do sada, profesionalno je završilo svoj dio posla sukladno zakonu, ustavnim nadležnostima i na dobrobit svih stanovnika u BiH i na takvom radu će i dalje inzistirati”, istaknuto je na sastanku.

Osudili su i, kako tvrde, “konstantno korištenje ove situacije za političke nesuglasice” koje, kako ističu, ugrožavaju odnos države Bosne i Hercegovine i kreditni aranžman s MMF-om, te svim drugim financijskim institucijama i agencijama.

“Raspodjelom pomoći koja će uključivati stvarne potrebe lokalnih zajednica učinit ćemo je pravednijom i neovisnom o nacionalnoj strukturi stanovništva. Donoseći odluke na većim razinama pri ublažavanju negativnih posljedica na gospodarstvo, moraju se, s obzirom i na nadležnost županija, gradova i općina koje su u najvećoj mjeri izložene utjecaju koronavirusa, uvažavati i njihovi prijedlozi i sugestije”, javio je HDZ BiH.

(StarMo)