Naslovnica Politika HDZ BiH: Ko se ne bude pridržavao odluka…

HDZ BiH: Ko se ne bude pridržavao odluka…

251
foto: ilustracija

Mostar — Hrvatska demokratska zajednica BiH neće podržati najavljeno formiranje Vlade Kantona 10, saopšteno je iz ove stranke.

Oni navode kako je Skupština ovog kantona navodno utvrdila termin održavanja sjednice, na kojoj bi se navodno trebala potvrditi nova, i kažu kako HDZ BiH i njeni zastupnici neće podržati najavljenu Vladu niti biti dio takve potencijalne skupštinske većine.

Informacija koja se pojavila u dijelu medija, kako će većinu u Skupštini, između ostalih činiti i HDZ BiH, nije tačna. Ukoliko će neki zastupnici učestvovati u radu, onda će učestvovati na ličnu odgovornost i sa ličnim stavom, a nikako kao zastupnici koji su dobili mandat na Općim izborima 2018. godine kao kandidati HDZ BiH.

Zastupnici HDZ-a BiH neće podržati formiranje nove Vlade, bez predhodne saglasnosti i odluke Predsjedništva HDZ-a BiH i HDZ-a tog kantona, kao i potpisanog koalicijskog sporazuma između stranaka koje će činiti novu većinu.

“Pozivamo sve zvaničnike HDZ-a BiH da se drže Programa, Statuta i Odluka svih stranačkih nivoa. Svi oni koji se ne budu pridržavali Odluka Predsjedništva HDZ-a BiH te učine težu povredu Statuta HDZ BiH, biti će politički sankcionirani ili isključeni i brisani iz članstva HDZ-a BiH”, saopšteno je.

(StarMo)