Naslovnica Izdvojeno HDZ BiH: Izbori u Mostaru “civilizacijsko pitanje”

HDZ BiH: Izbori u Mostaru “civilizacijsko pitanje”

471
foto arhiva

Mostar — “Održavanje lokalnih izbora i formiranje Gradskoga vijeća Mostara nije više političko, nego civilizacijsko pitanje” – smatraju u GO HDZ BiH Grada Mostara.

Novi saziv Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar je već na prvoj sjednici formirao listu političkih prioriteta, na prvo mjesto stavivši završetak pregovora o novim izbornim pravilima za Mostar u Izbornom zakonu BiH, konačno održavanje lokalnih izbora i formiranje Gradskoga vijeća, uz bitno poboljšanje investicijske i poduzetničke klime u gradu, višestruko učinkovitije planiranje i realizaciju proračuna kao i rad svih gradskih službi u interesu građana.

“Velika odgovornost je na zastupnicima oba doma PS BiH da konačno i bez odlaganja usvoje izmjene Izbornog zakona BiH jer pitanje izbora u Mostaru doista više nije političko, nego civilizacijsko pitanje”, poručili su iz Gradskog odbora HDZ BiH Mostar.

Podsjećaju da su raniji pregovori u Gradskoj vijećnici Mostara na kojima su sudjelovali predstavnici devet političkih stranaka iz PS BiH “rezultirali usvajanjem dva modela provedbe Odluke Ustavnoga suda BiH vezane za izborna pravila za Mostar”.

(StarMo)