Naslovnica Mostarski izbori 2020 HDZ BiH HNK: Jedini cilj – “očuvanje hrvatskog stolnog grada Mostara”

HDZ BiH HNK: Jedini cilj – “očuvanje hrvatskog stolnog grada Mostara”

290
foto arhiva

Mostar — Kantonalni odbor HDZ-a BiH HNK poslao je snažnu poruku podrške GO HDZ-a BiH Mostar na današnjoj sjednici koja je održana online zbog nepovoljne epidemiološke situacije i instrukcija Štaba Ministarstva zdravstva HNK u cilju sprječavanja širenja infekcije Covid-19 među stanovništvom, kao i zaštite ličnog i javnog zdravlja stanovništva, saopšteno je iz HDZ-a BiH HNK-a.

Predsjednik KO HDZ-a BiH HNK-a čestitao je svim gradskim i općinski odborima na rezultatima postignutim na Lokalnim izborima održanim 15. novembra i istakao da je HDZ BiH pokazao da je najjača hrvatska stranka, te da novoizabrana vodstva odmah krenu u rad s ciljem poboljšanja uslova života u svojim lokalnim zajednicama.

Naglasio je da se cijeli politički fokus usmjerava ka Mostaru i to s jednim jedinim ciljem – izborna pobjeda.

“Predsjednici GO i OO HDZ-a BiH kao i njihovi članovi u KO podržali su i složili se s predsjednikom Boškovićem, te se stavili na raspolaganje GO HDZ-a BiH Mostar. Predsjednik Vlade HNK dr. Nevenko Herceg, ministri iz reda HDZ-a BiH u Vladi HNK i potpredsjednik Skupštine HNK Tomislav Martinović uputili su poruke podrške i stavili se na raspolaganje GO Mostar u vidu bilo kakve pomoći, naravno uz zajednički cilj, a to je pobjeda i očuvanje hrvatskog stolnog grada Mostara”, stoji u saopštenju.

Također, KO HDZ-a BiH HNK daje punu podršku Ministru zdravstva, rada i socijalne zaštite u pregovorima sa sindikatima u iznalasku najboljeg rješenja koje bi zadovoljilo obje strane.
Poslana je poruka zahvale svih zdravstvenim radnicima koji se u ovo teško vrijeme pandemije koronavirusa Covid19 svim mogućim sredstvima bore za zdravlje stanovništva.

“Iskreno se nadamo da će se naći razumno rješenje između dvije strane, te da pacijenti koji su u ovom slučaju najugroženiji neće ostati bez medicinske njege. Svima nam je u cilju očuvanje radnih mjesta, kao i zdravlje našeg stanovništva te se nadamo uspješnom završetku pregovora”, naglašeno je na sjednici, stoji u saopštenju.

(StarMo)