Naslovnica Mostar Hasić se oglasio: Ostajem u Veležu, Savez neka radi šta hoće!

Hasić se oglasio: Ostajem u Veležu, Savez neka radi šta hoće!

464
Šemsudin Hasić; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — “Od početka prvenstva, svih deset utakmica, suđenje Veležu nije bilo na nivou neutralnosti, već je uvijek bilo protiv našeg kluba. To mogu potvrditi svi neutralni stručnjaci iz te oblasti”, kazao je predsjednik FK Veleža Šemsudin Hasić.

Kaže i da ne zna kako će Nogometni savez BiH postupiti u vezi s ovom utakmicom, a zbog paljenja automobila sudije Sabrije Topalovića “izražava žaljenje”.

“Ja već imam prve indikacije da je sudija Topalović slabo održavao automobil i da je do požara došlo zbog zapaljenja kočionog sistema i da se požar prenio na kompletan auto. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizmom upravljano s daljine tako da nije mogao kontrolisati svoj auto. Drago bi mi bilo da u buduće svi oni koji puno putuju povedu malo računa o ispravnosti upravljačkog i kočionog sistema”, cinično je prokomentarisao predsjednik Rođenih – piše Klix.

Kaže da on “ostaje u Veležu”, te da “neće biti nikakvih promjena u upravljačkoj strukturi”.

“Savez neka radi šta hoće, mi nemamo nikakve mehanizme kao klub da pregovaramo s donosiocima odluka. Onaj ko ti konstatuje neku nepravilnost, taj te i kažnjava. Nek nam donesu neku drakonsku kaznu, mi nemamo mehanizme da se odbranimo, ali se stalno pitamo kakvi su to ljudi da im neke sile iznad njih isključe moral i da ih vodaju kako žele”, zaključio je Hasić.

(StarMo)