Naslovnica Region Hapšenje voditeljice državne agencije: Kada neće Zagreb, hoće Bruxelles!

Hapšenje voditeljice državne agencije: Kada neće Zagreb, hoće Bruxelles!

111

Zagreb — Voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhapšena je u srijedu po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milion kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka.

Ured evropskog javnog tužitelja izvijestio je da u saradnji s Policijskom upravom zagrebačkom provodi hitne dokazne radnje. Neslužbeno se doznaje da je uhapšena voditeljica službe za koordinaciju, javlja Hina.

U kratkom saopštenju Ured europskog tužitelja javio je da se dokazne radnje koje provode odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt financiran sredstvima EU.

Ured evropskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

(StarMo)