Naslovnica Izdvojeno Haos u Srbiji, sukobi u Beogradu i Novom Sadu

Haos u Srbiji, sukobi u Beogradu i Novom Sadu

297
foto: B92

Beograd — Policija je ponovo ispalila suzavac na demonstrante koji protestuju ispred Skupštine Srbije zbog najave pooštravanja epidemioloških mjera i reakcije policije tokom protesta na istom mjestu 7. jula uveče.

Kako javlja reporterka Radija Slobodna Evropa (RSE) dio okupljenih probio je zaštitnu ogradu ispred Skupštine, nakon čega se policija povukla na stepenište parlamenta. Okupljeni trenutno ispred ulaza bacaju baklje i gađaju policiju flašama.

U Novom Sadu demonstranti su demolirali zgradu Gradske kuće u centru grada. U toku protesta je izbio i požar na ulasku u objekat. Unutar Gradske kuće se nalaze policijske snage.

Prethodno su demonstranti u tom gradu pokušali su da uđu u zgradu Radio-televizije Vojvodine (RTV). Reporter RSE javlja da je razbijeno nekoliko prozora na zgradi RTV-a i da je reagovala policija koja je ušla u zgradu RTV-a.

Tokom protesta u tom gradu kamenovane su i prostorije vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

U tom gradu okupilo se par hiljada građana koji su prethodno prošetali centralnim gradskim ulicama noseći baner na kojem piše: “Ko tebe pendrekom, ti njege revolucijom” i uzvikivali poruke usmjerene protiv predsjednika Srbije i vlasti u Srbiji.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)