Naslovnica Region Handke “došao na kafu”, pa od Vučića dobio orden!

Handke “došao na kafu”, pa od Vučića dobio orden!

330
Vučić i Handke

Beograd — Dobitniku Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu u nedjelju je uručeno državno odličje Srbije, dodijeljeno službeno ranije prošle godine u povodu Dana državnosti zbog njegova “iznimnog doprinosa predstavljanju Srbije u sferi kulture”.

Kontroverznom austrijskom nobelovcu, koji je zbog svoje potpore Slobodanu Miloševiću i negiranju genocida proglašen nepoželjnim u Sarajevu, a potom i na Kosovu, orden Karađorđeve zvijezde prvog stupnja uručio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, uz poruku: “sretan je srpski narod što u svoje prijatelje ubraja i Handkea”, prenosi Hina.

“Prihvaćajući naš orden, pisac čini veliku čast Srbiji, a dodjeljujući ovaj najznačajniji orden Srbija pokazuje zahvalnost svom akademiku i prijatelju Handkeu. Hvala vam na svemu što činite za našu zemlju”, istaknuo je Vučić prigodom dodjele visokog državnog odličja, ocijenivši da “svaki Handkeov glas zvuči gromoglasno”.

Handke je rekao kako “nije bio spreman primiti ovako važno odličje” jer mu je, navodno, samo rečeno da će se “sastati s predsjednikom Srbije i popiti kafu”, te nije spremio prigodan govor.

(StarMo)