Naslovnica Mostar Hadžović: Radimo na jedinstvenoj platformi za učenje na daljinu

Hadžović: Radimo na jedinstvenoj platformi za učenje na daljinu

463
press u sjedištu Vlade HNK

Mostar — Vlada HNK radi na izradi jedinstvene plathorme za “učenje na daljinu” – kazao je na posebnoj press konferenciji ministar obrazovanja HNK, Rašid Hadžovvić, dodajući da ovakva vrsta nastave trenutno nije zaživjela.

Hadžović je ovaj stav novinarima iznio nakon sastanka sa direktorima škola, Pedagiških zavoda i ustanova predškolskog obrazovanja. Sastanku su prisustvovali i sindiklasti iz oblasti obrazovanja.

Dodao je kako se nova platforma razvija u saradnji sa Univeriztetom, gdje je ovakav oblik učenja prisutan već duže vrijeme. Hadžović pojašanjava kako će novi sistem biti jedinstven, te da će materijali za nastavu biti na raspolaganju 24 sata.

Naglašava i da je mlađi nastavnički kadar u školama pokazao spremnost da pomogne starijim kolegama u korištenju novih tehnologija.

Apelovao je i na sve one koji mogu pomoći da donacijama u tehničkoj opremi pomognu provođenje projekta “nastave na daljinu”, kako nijedno dijete ne bi ostalo bez te mogućnosti.

Predstavnik Sindikata, Slavko Lauš, izrazio je nadanje da će novi način izvođenja nastave zaživjeti, ali da se u ovom trenutku “ne mogu ponuditi odgovori na sva pitanja”.

(StarMo)