Naslovnica Mostarski izbori 2020 Hadžikadić u Mostaru: Vjera je iznad politike

Hadžikadić u Mostaru: Vjera je iznad politike

206
Mirsad Hadžikadić - Platforma za progres

Mostar — Danas je u prostorijama Platforme za progres Mostar održana press konferencija čiji su govornici bili predsjednik Platforme za progres, prof.dr. Mirsad Hadžikadić, te kandidati Platforme za Grad Mostar na predstojećim izborima koji će se održati 20.12. u ovom gradu.

Na press konferenciji se govorilo o nedavnim dešavanjima u medijima, ali i o aktivnostima Platforme za progres.

Mirsad Hadžikadić je u svom obraćanju medijima kazao:

“Nedavno je moj video izazvao burnu reakcija u javnosti, jer govori o povezanosti vjere i politike. Ja sam vjernik i smatram da je vjera iznad politike. Ne može se desiti da jedna politička opcija tvrdi da je jedina koja štiti interese jednog naroda. Ne može “legitimni” predstavnik Bošnjaka dolaziti iz jedne političke opcije. Mi smo dovoljno hrabri da ukažemo na činjenicu da se u svim etničkim skupinama vjera koristi u interesu određene političke opcije. Platforma će govoriti o onome o čemu drugi šute, bez obzira na političke posljedice.”

“Sporazum HDZ – SDA ostao je u sjeni izbora i izborne kampanje u Mostaru. Razne koalicije su napravljene za učešće na izborima, dok je Platforma za progres odlučila da sama učestvuje u ovoj utrci i da izmjeri svoje snage. Platforma za progres traži nazad prava svih građana. Nećemo ugroziti prava nijednog naroda, nego ćemo ugroziti loše ljude.” istakla je Amna Popovac, kandidatkinja Platforme za progres.

(StarMo)