Naslovnica Politika Hadžihafizbegović: Napadi na DF su “besmisleni”

Hadžihafizbegović: Napadi na DF su “besmisleni”

464
Emir Hadžihafizbegović

Sarajevo — Direktor Kamernog teatra 55 i poznati glumac Emir Hadžihafizbegović govorio je o koaliciji SDA, SBB-a i DF-a.

Nakon što su politički lideri stranaka SDA, SBB i DF Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić koalirali, svakodnevno pristižu reakcije na račun DF-a zbog toga što je ta stranka ušla u tu koaliciju.

“Mislim da su ti napadi na DF potpuno besmisleni, mislim da je Komšić prepoznao alarmantan trenutak, zajedno s Radončićem, i ja sam već nekoliko puta čestitao i Komšiću i Radončiću što su shvatili ozbiljnost trenutka u vremenu u kome jedan od članova Predsjedništva negira postojanje BiH, baca zastave BiH sa stola, u intervjuima govori o tome da su zločini legitimni, koji ne priznaje genocid u Srebrenici” – istaknuo je Hadžihafizbegović gostujući na N1 te je dodao:

“Takve stvari slušamo i u jednom trenutku su ozbiljni i pametni političari shvatili da je odbrana od takvog jednog šovinizma, jedne segregacije, prepoznali su da se toj tiraniji političkoj treba stati ukraj. Ne znam šta je sporno unutar onoga što zagovara SDA. Volio bih da u studiju imam far na far, recimo Kukića ili Dizdarevića da komentiramo” – rekao je Hadžihafizbegović.

On smatra da ogromna većina građana daje podršku koalicionoj priči između SDA, DF-a i SBB-a te kako postoji “tanka crvena linija ispod koje ne idite, taman na vas bacili atomsku bombu”.

(StarMo)