Naslovnica Politika Hadžibajrić: Nismo više dio “četvorke”!

Hadžibajrić: Nismo više dio “četvorke”!

337
Ibrahim Hadžibajrić

Sarajevo — Potpredsjednik Narodnog evropskog saveza (NES), a doskorašnji predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić kazao je da “četvorka više ne postoji”, odnosno da oni više nisu dio sarajevske koalicije četiri stranke.

Tvrdi i da se “ne radi se o nikakvoj novoj koaliciji NES-a sa SDA”.

“Mi nismo sigurno u priči sa ‘četvorkom’. Hajmo pričati o tome ko ih je izdao. Oni znaju dobro kojih je to osam ili devet ruku koji su trebali glasati za gospodina Ademovića, a nije glasalo. Ako smo partneri u vlasti, a očito da više nismo sigurno. Nismo više dio ‘četvorke’, poslije onih riječi jučer, nećemo više biti dio ‘četvorke’. Jako su teške riječi pale i ja sigurno preko toga neću preći”, kazao je Hadžibajrić.

Kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević uputio je ranije pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kome ga obavještava “o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju”.

Kako je naveo, ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima “četvorke”, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.


(StarMo)