Naslovnica Mostar Hackathon u Mostaru: Informacijska tehnologija u poljoprivredi

Hackathon u Mostaru: Informacijska tehnologija u poljoprivredi

302

Mostar — Viral hackathon, posvećen primjeni informacijskih tehnologija u poljoprivredi, svečano je otvoren u petak u Tehnološkom parku Intera u Mostaru, gdje će sljedeća dva dana više od 20 studenata mostarskih fakulteta raditi na razvoju inovativnih rješenja.

Tokom sljedećih 48 sati pet timova radit će na izradi prototipa svojih mobilnih, web ili desktop aplikacija kojima žele doprinijeti rješavanju izazova s kojima se u svakodnevnom poslovanju susreću lokalna poduzeća iz poljoprivrednog sektora, priopćeno je iz Intere.

Na početku hackathona sudionici su o ovim izazovima imali priliku čuti od samih poduzeća koja su im otkrila sve detalje i stavila se na raspolaganje za odgovor na sva dodatna pitanja.

Na ta pitanja odgovore tijekom vikenda sudionici će moći dobiti i od iskusnih mentora iz svijeta programiranja, dizajna, poljoprivrede, marketinga i drugih područja, a dodatno će imati priliku čuti iskustva nekadašnjih pobjednika hackathona, kao i sudjelovati na radionici prezentacijskih vještina.

“Odlična saradnja s mostarskim fakultetima ovog je puta okrunjena zajedničkom organizacijom hackathona kojim još jednom želimo pružiti mogućnost studentima da svoja znanja i vještine unaprijede kroz praktičan rad i suradnju s iskusnim mentorima, ali i podići svijest svih uključenih o važnosti i benefitima primjene informacijskih tehnologija u različitim sektorima. Ne sumnjamo da će i ovaj hackathon biti nezaboravno iskustvo, kako za studente, tako i za ostale sudionike”, kazala je Ana Bogdanović iz Intere.

 

(StarMo)