Naslovnica Mostar GV Mostar: Prvi korak prema gradnji Olimpijskog bazena u Mostaru!

GV Mostar: Prvi korak prema gradnji Olimpijskog bazena u Mostaru!

609

Mostar — U rebalansu Budžeta Grada Mostara je na prijedlog predsjednika GV, Salema Marića, a ispred Odbora za urbanizam i građenje, te “Koalicije za Mostar 2020” usvojen je amandman koji obezbjeđuje sredstva za glavni projekat Olimpijskog bazena u Mostaru.

Na taj način otpočinju, tvrdi se, “jasni i prvi koraci za gradnju za Mostar infrastrukturnog projekta kakav je Olimpijski bazen”. Ova budžetska stavka je “teška” 120 hiljada KM.

U obrazloženju amandmana pak stoji da je Grad Mostar “iskazao interes i potrebu za izgradnjom Olimpijskog bazena u Gradu Mostaru”, ali da su na to potakli i rezultati i olimpijske norme, te medalje sa svjetskih kupova naše svjetski poznate mlade plivačice Lane Pudar”, ali i preko 300 plivačica i plivača u tri mostarska plivačka kluba “KVS Orka”, “Velež” i “Zrinjski”.

– Smatramo neophodnim obezbijediti sredstva za projektnu dokumentaciju olimpijskog bazena, kako bi mogli dobiti glavni projkat koji će pokazati projektnu cijenu kompletnog projekta, te mogućnost aplicirnaja na projekte i pozive većih nivoa vlasti, Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i međunarodnih organizacija – stoji u usvojenom amandmanu.

(StarMo)