Naslovnica Politika GV HNS-a raspravljalo o poskupljenjima

GV HNS-a raspravljalo o poskupljenjima

129
foto arhiva

Mostar — U prostorijama Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u Mostaru održana je proširena tematska sjednica Glavnog vijeća HNS-a posvećena aktualnoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji.

Pored članova Glavnog vijeća HNS-a nadležnih za privredu i finansije, kao gosti-uvodničari na sjednici su učestvovali Jelka Milićević, ministrica finansija i potpredsjednica Vlade FBiH, Vjekoslav Vuković, potpredsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH i Marko Šantić, potpredsjednik Privrede komore FBiH, saopšteno je iz HNS-a.

Kriza uzrokovana talasom poskupljenja i poremećajima na tržištu pogađa privredne subjekte tako i sve građane u cijelom svijetu, a posebno socijalno ugrožene i najranjivije.

“Nakon uvodnih izlaganja te argumentirane i produktivne rasprave, Glavno vijeće je usvojilo set zaključaka, uključujući i prijedloge mjera, koji će biti proslijeđeni Predsjedništvu Hrvatskog narodnog sabora.

Ovi zaključci će biti polazna osnova Predsjedništvu HNS-a pri donošenju odgovarajućih smjernica na svim nivoima vlasti u kojima učestvuju predstavnici HNS-a, kako bi se maksimalno ublažili negativni efekti krize uzrokovane poremećajima na tržištu kao i poskupljenjem roba i usluga”, stoji u saopštenju.

(StarMo)