Naslovnica Izdvojeno Guzin za Klix: Mostar zaslužuje više…

Guzin za Klix: Mostar zaslužuje više…

366
Zlatko Guzin

Mostar — Aktuelni direktor Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić” Zlatko Guzin (SDA) i lider Gradske liste “Koalicije za Mostar” kazao je u razgovoru za portal Klix.ba da će “ako bude izabran za gradonačelnika Mostara za potpunu posvećenost tom poslu će napustiti trenutni posao ljekara”.

– Naravno da to predstavlja najveću žrtvu koju ću podnijeti ukoliko budem izabran za gradonačelnika, ali ću naravno i dalje biti na raspolaganju svojim pacijentima i kolegama”, kazao je Guzin.

Smatra i da mnogo može napraviti za četiri godine mandata i da Mostar “zaslužuje mnogo više nego što je to sada”.

“Mogu obećati da ću u tom smislu uložiti svu svoju energija, znanje i iskustvo”, kazao je i dodao kako Mostar nije prevelik grad, te da ga veliki broj ljudi poznaje i zna kako i koliko radi.

Na pitanje šta ga naviše smeja u gradu i šta će prvo uraditi bude li izabran, Guzin je kazao da mu u Mostaru najviše smetaju “brojne zaostale ruševine u gradu, čistoća grada, koja je na jako niskom nivou, nedostatak parking prostora, loše gradske saobraćajnice, stanje gradskih javnih preduzeća.

– ‘Koalicija za Mostar’ je sastavljena od stranaka različitih ideoloških opredjeljenja i smatram je prvenstveno promostarskom pa tako i sebe doživljavam, te ću kroz svoj angažman promovisati i zastupati interese svih stanovnika Mostara, neovisno o nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj, ideološkoj bilo kojoj drugoj pripadnosti, tvrdi, između ostalog, Guzin.

(StarMo)