Naslovnica Mostarski izbori 2020 Guzin: Treba zaboraviti beskorisna prepucavanja…

Guzin: Treba zaboraviti beskorisna prepucavanja…

264
dr. Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar 2020.)

Mostar — Izgubili smo mnogo vremena, zato je potrebno novo Gradsko vijeće. Čim se formira, treba zaboraviti sve beskorisne političke borbe, beskorisna prepucavanja i da se prione poslu, jer ove teme koje možemo nazvati akutne, kao što su komunalna i saobraćajna infrastruktura, bespravna gradnja, nemogućnost investiranja, nemogućnost donošenja odluka da bismo krenuli s investiranjem u gradu Mostaru i sve te stvari ćemo staviti na dnevni red. Potrebna je politička volja, potrebno je da i druge stranke koje budu u Gradskom vijeću imaju namjeru da zajedno pokrenemo ovaj grad, rekao je dr. Zlatko Guzin, nosilac liste za Grad Mostar Koalicije za Mostar 2020.

Upitan da li bi novi gradonačelnik Mostara, kao Bošnjak, mogao dati novi zamah gradu na Neretvi, posebno kada je u pitanju prezentovanje grada kao multietničke sredine, Guzin je kazao kako je osnovna politika i poruka koalicije da se “zalažu za jedan grad, multietnički, otvoreni grad za sve njegove građane bez obzira na nacionalnu pripadnost i bilo koje drugo opredjeljenje” – prenosi N1.

– Mislim da nas to razlikuje od pojedinih blokova i grupa stranaka koje insistiraju na nekim ekskluzivnim pravima, ekskluzivnosti grada samo za jednu nacionalnu grupu, odnosno narod. Smatramo da to nije realno, niti je to demokratski i nadamo se da ćemo uspjeti da Mostar napokon prodiše punim plućima i postane grad za sve njegove stanovnike, rekao je Guzin.

Pozvao je i sve građane da izađu na izbore, jer je to demokratsko pravo i obaveza.

– Samo time ćemo uticati da se donesu odluke da Mostar bude grad po mjeri svih njegovih stanovnika. U koaliciji Za Mostar 2020 ima izvrsnih kandidata i nadam se da će građani prepoznati i zaokružiti one za koje smatraju da će najbolje zastupati njihove interese, zaključio je Guzin u razgovoru za agenciju Anadolija.

(StarMo)