Naslovnica Mostar Guzin: “Iznimno uspješna” godina za Pavarotti centar Mostar

Guzin: “Iznimno uspješna” godina za Pavarotti centar Mostar

595
Tajma Guzin

Mostar — Muzički centar (MC) “Pavarotti” iz Mostara unatoč pandemiji koronavirusa imao je iznimno uspješnu 2020. godinu, tvrdi direktorica Tajma Guzin, uz opasku da bi “s obzirom na mnogobrojne planirane aktivnosti i projekte, ova bi godina trebala biti još uspješnija”.

– MC Pavarotti proteklu godinu je započeo sa svojim redovitim književnim, likovnim i muzičkim i edukativnim aktivnostima da bi nakon pojave pandemije i kraće pauze mnogi projekti prešli u online formu. Već u petom mjesecu, uz poštivanje epidemioloških mjera, nastavili smo redovito sa svojim projektima i do kraja godine uspješno realizirali sve planirano – kazala je u razgovoru za Fenu direktorica Guzin.

Po njezinim riječima, kroz cijelu godinu u Centru je djelovalo više edukacijskih radionica među kojima Radionica modernog plesa, Dječji hor Pavarotti, Škola gitare i Mostar Rock School, dok su umjetnički program obilježili mnogobrojni koncerti, promocije knjiga, panel diskusije, kao i drugo izdanje Masterclass Jazz Workshopa, koji je zbog propisanih epidemioloških mjera održan online.

– Predavači na Masterclass Jazz Workshopu bili su iskusni bh. muzičari Dino Šukalo (gitara), Atila Aksoj (bas gitara), Amar Češljar (bubnjevi) i Adis Sirbubalo (klavijature). Radionica se održavala odvojeno za svaki instrument, a kuriozitet je da su radionici, osim regionalnih mladih muzičara, prisustvovali i muzičari iz Austrije i Švicarske – istaknula je Guzin.

Što se tiče 2021. godine, Guzin je podsjetila kako je prošli mjesec u studiju Pavarottija najbolji jazz bend u BiH “Sarajevo Jazz Guerrilla” snimao novi album te najavila da ove godine, uz redovite, tradicionalne aktivnosti, MC “Pavarotti” planira proširiti svoje programske kapacitete mnogim novim zanimljivim projektima.

– Među njima je i projekt pod nazivom “Beton” koji bi obuhvaćao video i muzičku produkciju, a koji bi se realizirao putem Kreativne Europe. U planu nam je i nova alternativna produkcija koja bi vjerojatno nosila naziv “Nebo”. Ta bi produkcija radila s alternativnijim umjetnicima, odnosno na nekim novijim projektima i nečemu što još nije viđeno – kazala je Guzin.

 

(StarMo)