Naslovnica Život Gudelj prodaje FIS zbog “megaprojekta na Vlašiću”

Gudelj prodaje FIS zbog “megaprojekta na Vlašiću”

990
Pero Gudelj

Vitez — Jedan od najpoznatijih bh. poduzetnika, Pero Gudelj, otkrio je da namjerava prodati svoj 50-postotni udio u jednoj od najvećih domaćih kompanija – „Fis Vitez“, i novac uložiti u razvoj “megaprojekta na Vlašiću”.

Gudelj, koji se veoma rijetko pojavljuje u medijima, ekskluzivno za BiznisInfo.ba otkriva šta će sve sadržavati projekat na Vlašiću koji će realizirati preko svoje kompanije „Mali FIS“, čiji je 100-postotni vlasnik.

“Na odličnoj lokaciji na Vlašiću, nekoliko kilometara prije Babanovca, imam oko 2,5 miliona kvadratnih metara zemlje i tu mi je ambiciozni plan izgradnja jedno 7 do 8 hotela, 7 stadiona… Prije nekoliko mjeseci u blizini te lokacije otvorio sam i benzinsku pumpu da bih mogao gorivom puniti mašine i bagere sa kojima obavljam početne radove” – kazao je Gudelj.

Dodao je da je ovo ljeto “sam uradio infrastrukturne radove”, te je urađeno “jedno 5 kilometara kvalitetnih puteva a neki dijelovi su asfaltirani”.

Prvi hotel bi bio veličine 17.000 kvadratnih metara i kompanija Širbegović već priprema taj projekat. Ovih dana podnosim Općini Travnik zahtjev za izdavanje urbanističke dozvole da bi kompanija na proljeće mogla početi gradnju – naveo je Gudelj.

(StarMo)