Naslovnica Mostar Grupa Mostaraca krenula na Marš mira ka Srebrenici

Grupa Mostaraca krenula na Marš mira ka Srebrenici

330

Mostar — U organizaciji Sportskog udruženja Mahala, u petak ujutro je grupa Mostaraca krenula na tradicionalni Marš mira ka Srebrenici, odajući tako još jednom počast žrtvama genocida u tom gradu.

Krenuli se jutros u 7 sati i 30 minuta sa Starog mosta, gdje je bilo okupljanje, nakon čega su se zaputili prema mostarskim Šehitlucima. Tu su položili cvijeće, te učenjem Fatihe, minutom šutnje ili svak na svoj način odali počast komandantu 41. motorizovane brigade Viteške Armije Republike BiH, brigadnom generalu Midhadu Hujduru – Hujki.

Kako je saopćeno iz SU Mahala, cvijeće su položili i kod spomen ploče na ulazu u Sjeverni logor, u spomen boraca koji su poginuli u akciji deblokade istočnog dijela grada, 30. juna 1993. godine.

„Nismo zaboravili ni poginule na Uborku, kao ni pripadnike Armije RBiH, a članove navijačke grupe ‘Red Army’, te smo im odali počast u Sutini, odnosno na stadionu ‘Rođeni’ i u Jablanici položeno cvijeće. U Konjicu su počast odali pripadnicima Armije RBiH koji su poginuli na tom mjestu, navodi se u saopćenju.

(StarMo)