Naslovnica Politika Grujičić kandidat srpskih stranaka u Srebrenici

Grujičić kandidat srpskih stranaka u Srebrenici

240

Srebrenica — Dvanaest političkih partija iz Republike Srpske na današnjem sastanku jednoglasno je podržalo aktuelnog načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića kao zajedničkog kandidata za načenika na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u obraćanju medijima nakon sastanka kazao je kazao da je postignuto važno političko jedinstvo.

– Veoma je važno da iskažemo političko jedinstvo i da se okupimo oko ideje da srpski kandidat izađe na izbore, imajući u vidu specifičnosti ove loklane zajednice i načina kako se on bira. Izražavam zadovoljstvo činjenicom da su sve političke partije potpisale sporazum o tome da se uđe u koaliciju i zajednički nastupa oko izbora za načelnika i ime tog kandidata je dosadašnji načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić – kazao je Dodik, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica imao je podršku SNSD-a i NDP-a za novi mandat, a nakon današnjeg sastanka u Srebrenici rečeno je da SDS neće imati svog kandidata.

– Većina je na skupu svih politički stranaka dala svoj glas za aktuelnog načelnika Grujičića. Srpska demokratska stranka je prije svega odgovorna i od samog početka je insistirala, bez obzira na kandidaturu našeg dobrog kandidata, da je jedinstvo i okupljanje oko jednog kandidata prioritet i upravo radi te odgovornosti mi smo prihvatili da budemo dio ove većine. Stranka se snažno zalaže za jednog kandidata koji će biti predstavnik cijele koalicije i svih građana koji žive u Srebrenici. Očekujemo dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima kao i pobjedu našeg zajedničkog kandidata – kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

(StarMo)