Naslovnica BiH Grude: U pretresu i specijalci

Grude: U pretresu i specijalci

565
foto: arhiva - ilustracija

Grude — Radeći po akciji kodnog naziva “LORD”, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u nedjelju su, uz asistenciju policijskih službenika PU Grude i Specijalne policije MUP-a ZHK-a, a po nalogu Općinskog suda Ljubuški, izvršili pretres porodične kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koriste D.S., A.S. i I.S., svi s područja općine Grude.

Prilikom pretresa pronađena je i izuzeta veća količina zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu “marihuanu”, 106 komada municije raznog kalibra i puška nepoznate marke, izvijestili su iz MUP-a ZHK-a, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, te krivično djelo “nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, nad navedenim osobama zavedena je kriminalistička obrada prilikom koje su priznali krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenih osoba bit će podnesen odgovarajući izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Širokom Brijegu, navodi se u saopštenju.

(StarMo)