Naslovnica Uncategorized Grmoja zbog INE proziva Plenkovića: Gukni golube!

Grmoja zbog INE proziva Plenkovića: Gukni golube!

140
Nikola Grmoja - Most

Zagreb — “Imam samo jednu poruku za Andreja Plenkovića: Gukni, golube”, rekao je Nikola Grmoja iz hrvatskog MOST-a.

Grmoja je kazao da će MOST otvoriti razgovore s ostatkom oporbe o mogućnosti pokretanja istražnog povjerenstva koje će se baviti samo INA-om, koja se “sustavno potkrada godinama”.

“Sjetite se bijelih noći, kada je SDP počeo predaju INA-u Mađarima. Sjetite se Ive Sanadera i predaje upravljačkih prava na koruptivan način. Nije ni čudo da nije ispoštovan dogovor o plinskom biznisu. Sustavno se radilo na tome da se Mađarska dokopa INA-e. Možda možemo na nekakav način otvoriti pitanje ove afere na antikorupcijskom vijeću. Ljudi mi pišu “tražite ostavku vlade”. Tražimo ju cijelo vrijeme. U svakoj normalnoj državi ovo bi značilo da premijer odlazi. Da vam u tvrtki u kojoj država ima veliko udio nestane milijardu kuna, a vi ste postavili članove uprave, značilo bi samo jedno a to je odlazak predsjednika Vlade – kazao je Grmoja.

Nino Raspudić je rekao kako u cijeloj priči “prevladava emotivni ton”.

– Nekima je bolno, neki su žalosni. Pitanje je jesu li tužni i žalosni jer se otkrilo ili jer se dogodilo. Želimo poručiti ovima koji su sada uhićeni, a i onima koje se već proziva po medijima: pjevajte i zviždite, jer očito je da ovaj posao nije obavila šačica ljudi. To nije samo priča o kontroli unutar INA-e. Vidjeli smo da je ministar Davor Filipović prozvao prethodni Nadzorni odbor, pa pozivamo te članove, od kojih neki pokazuju političke aspiracije, da javno istupe i operu svoje ime i čast, rekao je Raspudić.

(StarMo)