Naslovnica Region Grlić-Radman: RH će tražiti “sveobuhvatnu raspravu o zapadnom Balkanu”

Grlić-Radman: RH će tražiti “sveobuhvatnu raspravu o zapadnom Balkanu”

188
Gordan Grlić Radman

Luxembourg — Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman najavio je u ponedjeljak u Luxembourgu da će tražiti da šefovi diplomacija zemalja članica EU-a održe sveobuhvatnu raspravu o zapadnom Balkanu na jednom od sljedećih sastanaka.

– Ponovit ću potrebu za sveobuhvatnom raspravom o zapadnom Balkanu na jednom od naših sljedećih sastanaka, izjavio je Grlić Radman po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a koji su se u ponedjeljak okupili u Luxembourgu.

On je istaknuo da odnosi Srbije i Kosova “nisu jedini izazov u toj regiji”.

“Spomenuo bih Bosnu i Hercegovinu kojoj i nakon 25 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma treba pomoći kako bi riješila izazove na njezinu europskom putu”, rekao je Grlić Radman.

Posebni izaslanik EU-a za dijalog između Kosova i Srbije Miroslav Lajčak, koji će u sljedećih nekoliko dana posjetiti obje zemlje, upoznat će ministre s najnovijim razvojem događaja u tom dijalogu.

– Lajčak ima našu punu potporu za svoje napore. Nadam se da će Srbija i Kosovo postići sveobuhvatni sporazum jer status quo nije opcija, rekao je Grlić Radman, prenosi Hina.

(StarMo)