Naslovnica Region Grlić Radman: Pompeo računa na “hrvatsko znanje o BiH”

Grlić Radman: Pompeo računa na “hrvatsko znanje o BiH”

209
Gordan Grlić Radman

Zagreb — Gostujući u Dnevniku HRT-a , ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman komentirao je izjava da je državni sekretar SAD Mike Pompeo “bio suzdržan vezano uz jednakopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH”.

– Upravo suprotno, Pompeo je posvetio vrlo veliku pozornost razgovoru i apsolutno se oslonio na hrvatsko znanje i iskustvo i računa na našu podršku i upravo partnerski odnos kada budemo razgovarali dalje u nekom daljem razdoblju o položaju hrvatskog naroda u BiH. O BiH kao o funkcionalnoj i stabilnoj državi. Hrvatska je najveći zagovaratelj euro atlanskih integracija BiH – kazao je Grlić Radman.

Hrvatski ministar vanjskih posloba nije iznenađen što je Trumpova administracija tek sad na kraju mandata pokazala zainteresiranost za ovaj dio svijeta.

– Mi smo dobili pohvale za predsjedanje EU-om. Pompeo se zahvalio na Zagrebačkom summitu. Razgovarali smo o dva smjera u suradnji. Ono što Hrvatska želi su stabilnost i sigurnost zemalja na zapadnom Balkanu. I hrvatska potpora procesima demokratizacije reformi u približavanju tih zemalja NATO-u i EU-u – kazao je Grlić Radman.

(StarMo)