Naslovnica Region Grlić-Radman: Osuda prijetnji predstavnku Hrvata u Crnoj Gori

Grlić-Radman: Osuda prijetnji predstavnku Hrvata u Crnoj Gori

259
Gordan Grlić Radman

Zagreb — Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman u petak je osudio prijetnje upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrianu Vuksanoviću.

Vuksanoviću, čelniku stranke hrvatske manjine u Crnoj Gori, prijetnje su upućene u komentarima na portalu In4s, gdje piše da je “sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo pobiti i protjerati” te kako će on platiti među prvima i da mu “ne gine ražanj”.

Grlić Radman je u petak osudio te prijeteće poruke u razgovoru sa samim Vuksanovićem te s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimirom Dekovićem.

“Snažna potpora u nadi da će počinitelji biti pronađeni i sankcionirani. O svemu tome razgovarao sam s ministrom Đorđem Radulovićem – zaštita nacionalnih manjina okosnica je bilateralnih odnosa, te ih moramo štititi”, napisao je hrvatski ministar na Twitteru, referirajući se na crnogorskog šefa diplomacije.

Prijetnje Vuksanoviću napisane su pod tekstom u kojem on odgovara predsjedniku crnogorske skupštine Aleksi Bečiću koji je u četvrtak objavio da se “više nikad ne ponovi Oluja”.

“Imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno – redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad”, prenio je In4s riječi hrvatskog predstavnika, prenijela je Hina.

(StarMo)