Naslovnica Region Grlić-Radman: Odvojiti Izborni zakon BiH od ulaska Švedske i Finske u NATO!

Grlić-Radman: Odvojiti Izborni zakon BiH od ulaska Švedske i Finske u NATO!

94
Gordan Grlić Radman

Zagreb — Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić-Radman rekao je u srijedu da proces ulaska Finske i Švedske u NATO “treba razdvojiti” od procesa izmjena Izbornog zakon u BiH te dodao da Hrvatska “bezrezervno” podržava članstvo Finske i Švedske u NATO savezu.

Za izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da Hrvatska treba blokirati pristup spomenutih država u NATO sve dok se ne izmjeni Izborni zakon u BiH, kazao je da su to “ucjene” i da je to “neeuropski”.

“Prava hrvatskog naroda se ostvaruju pravnim mehanizmima, političkim i diplomatskim naporima, a ne ucjenama (…) Predsjednik nam sa svojim izjavama ruši reputaciju države na međunarodnoj sceni i radi političku štetu koja može ugroziti naše nacionalne interese”, rekao je Grlić-Radman.

Ponovio je da je stabilna BiH “strateški nacionalni interes Hrvatske te istaknuo kako se nakon izbora u BiH može pojaviti sigurnosni problem ako se ne promijeni Izborni zakon”, javlja Hina.

“Hrvatski narod kao najmanji narod je stiješnjen između srpskog separatizma i visoko rangiranog bošnjačkog hiperunitarizma u BiH”, smatra Grlić-Radman.

 

(StarMo)