Naslovnica Region Grlić-Radman o Vučićevoj izjavi: Nepotrebna teorija zavjere

Grlić-Radman o Vučićevoj izjavi: Nepotrebna teorija zavjere

119
Gordan Grlić Radman

Zagreb — Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u četvrtak je kazao da ga je iznenadila izjava srbijanskog predsjednika koji je Hrvatsku i hrvatske medije prozvao da se naslađuju zbog protesta u Beogradu, kazavši da je to “jedna nepotrebna teorija zavjere”.

“Ta nas je izjava doista začudila (…) mislim da je to jedan izraz nepotrebne teorije zavjere”, rekao je hrvatski šef diplomatije o izjavama srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

On je jučer, zamoljen da komentira reakcije iz Hrvatske na proteste u Beogradu, kazao da “Hrvatima smeta jaka Srbija” te da je u hrvatskim medijima “vidio svakakve gadosti i vidljivo je kako koordinirano napadaju našu zemlju”.

Hrvatski šef diplomatije je podsjetio da je jučer kazao da “podržava mir, red i stabilnost te rezultate demokratskih izbora” te da su “protesti demokratsko pravo građana, ali da trebaju biti mirni”, prenose hrvatski mediji.

Također je kazao da je Hrvatska, koja je u postizbornom vremenu, okrenuta svojim pitanjima.

“Mi smo u postizbornoj situaciji formiranja vlade i konstituiranja Hrvatskog sabora kako bismo mogli raditi u interesu Hrvatske i hrvatskih građana”, kazao je Grlić Radman.

Kada su u pitanju odnosi Hrvatske i Srbije, nastavio je, bilo bi dobro imati u vidu činjenicu da bi za dobre bilateralne odnose Srbija trebala prije svega ispuniti međunarodne obaveze, poput reciprociteta u pogledu zastupanja hrvatske manjine u svim predstavničkim tijelima te odgovora na 1871 nestalog iz Domovinskog rata.

Rekao je i da će reakcija Hrvatske na Vučićeve izjave biti adekvatna.

(StarMo)