Naslovnica Region Grlić-Radman: Nitko neće službeno primiti Komšića

Grlić-Radman: Nitko neće službeno primiti Komšića

397
Gordan Grlić Radman

Zagreb — Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da u Zagrebu “nitko neće službeno primiti aktualnog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića”, istaknuvši da je “njegovim izborom prekršen Dejtonski sporazum, jer ne predstavlja Hrvate u toj državnoj instituciji”.

“Ne. On sigurno nije predstavnik Hrvata. Mi možemo izraziti poštovanje prema njemu kao prema čovjeku, ali gospodin Komšić nije predstavnik Hrvata u tročlanom Predsjedništvu”, rekao je Grlić Radman u intervjuu za Televiziju Herceg-Bosne iz Mostara, objavljenom u nedjelju, odgovarajući na upit hoće li u Zagrebu itko službeno primiti aktualnog člana Predsjedništva BiH Komšića.

Grlić Radman je izjavio kako Komšić “svakim danom dokazuje da nije predstavnik Hrvata jer se usprotivio izgradnji Pelješkoga mosta, nije posjetio nijednu hrvatsku sredinu u BiH te stalno istupa protiv Hrvata”.

“On to dokazuje svakim danom. Nije moralno da se deklarira kao predstavnik hrvatskog naroda”, dodao je hrvatski šef diplomacije.

(StarMo)