Naslovnica Politika Grigoriju se “čini” da nema uslova za normalne izbore u Srbiji

Grigoriju se “čini” da nema uslova za normalne izbore u Srbiji

398
Vladika Grigorije Durić

Beograd — Episkop Dizeldorfa i Njemačke Grigorije izjavio je da “mu se čini” da uslovi za normalne izbore u Srbiji ne postoje i da mu se argumenti koji iznosi opozicija u pravcu bojkota “čine logičnim”.

– Bio sam jesenas ovdje i mogu slobodno reći da odavno nisam vidio tako lijepu, a tako zapuštenu zemlju kao što je Srbija. Budući da sam potekao s planine, znam šta znači kada je njiva uzorana, a livada pokošena – rekao je vladika Grigorije, u intervjuu za Blic, na pitanje na šta mu liči Srbija u osvit izbora.

Govoreći o protestima u Crnoj Gori zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, on je rekao da “niko, ko je iole pratio situaciju, nije bio toliko slijep da ne primijeti kako je ispočetka vlast u Srbiji bila direktno na strani (predsjednika Crne Gore Mile) Đukanovića”.

– Insistirano je na nemiješanju, uz naglasak na tome da je to stvar države Crne Gore i slično. Bilo je jasno da se ime moćnog političara Mile Đukanovića ne smije pomenuti i nije ga pomenuo niko iz vladajuće strukture – rekao je vladika Grigorije.

(StarMo)