Naslovnica Život Grigorije: Volim i one što me mrze…

Grigorije: Volim i one što me mrze…

318
Grigorije Durić

Sarajevo — Episkop diseldorfsko-njemački SPC-a Grigorije kazao je da mora jednako voljeti i one koji ga mrze kao i one koji ga vole ne zato što je pametan, već zato što je to “zapovijedio Bog” i zato što je sveštenik.

Kako je prenio portal Sabornik.net, on je na prazničnoj liturgiji u hramu Svetog Save u Diseldorfu rekao da svaki sveštenik mora da bude krotak i smiren, mora da ima stav i da bude iskren.

“I ako imate jedan dobar primjer u ovom trenutku to je moj primjer. Na jednoj strani neke hiljade ljudi me vole bez razloga. Na drugoj strani ne manje me mrze bez razloga. A ja se samo moram sjećati jedne zapovijesti, da moram jednako voljeti i one koji me mrze i one koji me vole. Ne zato što sam pametan, nego zato što je to zapovijedio Bog i zato što sam sveštenik”, rekao je episkop, prenosi N1.

Grigorije je prethodnih dana bio izložen kritikama iz vrha SPC-a zbog stava da država Srbija umjesto u završetak radova na izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu, novac treba da uloži u opremanje bolnica za borbu sa epidemijom korona virusa.

Potom je i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv vladike Grigorija zbog “podstrekavanja na ubistvo” poslije čega je i zvaničnik SPC-a najavio da će tužiti Vesića zbog “uvreda i kleveta”.

(StarMo)