Naslovnica Politika Grigorije u Podgorici: “Vratili ste dostojanstvo srpskom narodu u Evropi”

Grigorije u Podgorici: “Vratili ste dostojanstvo srpskom narodu u Evropi”

589
Vladika Grigorije Durić

Podgorica — Vladika Grigorije došao je sinoć u Podgoricu kako bi “podržao episkope, sveštenstvo i vjerni narod”.

Grigorije tvrdi da je u Podgoricu došao kako bi “prenio molitvenu podršku više od 600.000 srpskih pravoslavnih vjernika”, čiji je episkop u Njemačkoj.

“Braćo i sestre ja sam došao samo iz jednog razloga – danas je najveća čast za svakog pravoslavnog hrišćanina, čovjeka, da bude u Crnoj Gori. Bilo je i neko vrijeme kad smo mi koji smo porijeklom iz Crne Gore prestali da se hvalimo time, ali sada je ponovo velika pohvala svakome ma gdje da živi na svijetu da se pohvali da je porijeklom iz Crne Gore. To je zato što ste vi najživlja Crkva živoga Boga danas u Evropi” – poručio je vladika Grigorije sabranom narodu koji je sa oduševljenjem primio njegove riječi.

Grigorije je istakao da u Njemačkoj živi biše od 600.000 pravoslavnih Srba i oko 3.000.000 pravoslavnih hrišćana “koji se dive borbi srpskog naroda u Crnoj Gori”.

“Oni se dive vašoj borbi za slobodu, za najviše hrišćanske vrijednosti, za civilizacijsko dostignuće koje je utemeljeno na hrišćanstvu, dive se i mole se. I prema tome nije moguće da mi budemo poraženi, jer ko je sa Hristom zna da Hristos pobjeđuje” – naglasio je vladika Grigorije.

Vladika je rekao da ono što je najdivnije ovih dana jeste to što su pravoslavni vjernici u Crnoj Gori “vratili dostojanstvo srpskom narodu u Evropi”.

(StarMo)