Naslovnica BiH Granična policija BiH: Značajna donacija MUP-a RH

Granična policija BiH: Značajna donacija MUP-a RH

494

Sarajevo — Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske doniralo je vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH, a riječ je o ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitnicima za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj opremi.

Tom prilikom direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je kako je donirana oprema MUP-a Republike Hrvatske od izuzetnog značaja za Graničnu policiju BiH.

“Ovim putem zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske na vrijednoj donaciji koja će uveliko pomoći našim policijskim službenicima tokom obavljanja zadataka i aktivnosti u zaštiti državne granice. Jasno je da je jedan od većih problema Granične policije BiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako važna. MUP Republike Hrvatske je i na ovaj način iskazao podršku Graničnoj policiji BiH te vjerujem da će se naša dosadašnja uspješna saradnja i nastaviti”, istakao je Galić, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Pripadnici Granične policije BiH suočeni su s povećanim nivoom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je od suštinske važnosti da imaju dovoljno specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i štitili državnu granicu, saopćeno je u ponedjeljak iz Granične policije BiH.

(StarMo)