Naslovnica BiH Granična policija BiH: Granice nisu zatvorene…

Granična policija BiH: Granice nisu zatvorene…

426
foto arhiva

Sarajevo — U javnosti se pojavili informacija da su zatvoreni granični prijelazi s Republikom Hrvatskom zbog situacije s koronavirusom no iz Granične policije BiH demantirali su tu informaciju.

Granice nisu zatvorene. Čini mi se da je građane zbunila jučerašnja odluka Republike Hrvatske da svi naši državljani po ulasku u Hrvatsku, ako namjeravaju tamo boraviti, moraju 14 dana boraviti u samoizolaciji. To je očito izazvalo zabunu u javnosti, ali treba reći da granice nisu zatvorene – kazala je za Fenu glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican.

Dodala je kako se situacija iz sata u sat mijenja te da će građani biti promptno informirani ako dođe do novih promjena u režimu međunarodnog prometa.

Vican se osvrnula i na situaciju s migrantima, kazavši kako oni i dalje pokušavaju ući u Bosni i Hercegovinu.

– Pripadnici Granične policije BiH svakodnevno odvraćaju migrante od nezakonitog prelaska državne granice te imamo pedesetak odvraćenih migranata dnevno. Prema našim informacijama, situacija je na grčko-turskoj granici je stabilna i nema intenzivnog priljeva migranata u Europu, tako da je i kod nas situacija relativno dobra – istaknula je Vican.

(StarMo)