Naslovnica Život Granice BiH se otvaraju “od 01. juna”

Granice BiH se otvaraju “od 01. juna”

251
foto arhiva

Sarajevo — Kako je potvrđeno za portal Srpskainfo, granice BiH će biti otvorene od 1. juna, ali neki će u zemlju moći da uđu i prije toga.

“Poslovni ljudi iz inostranstva će državnu granicu moći da prelaze već od ove sedmice, uz obavezno poštovanje svih mjera koje definišu zdravstveni radnici”, rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Prema njegovim riječima, Vijeće ministara će ovih dana imati ovu temu na dnevnom redu. Oni bi trebalo da izmjene Odluku o posebnim uslovima za ulazak stranaca u BiH i tako dozvole ulazak i boravak u zemlji poslovnim ljudima iz inostranstva koji imaju važne poslovne obaveze u BiH.

Uslov za to biće da imaju potvrdu o negativnosti testa na virus SARS-COV-2 ovlašćene laboratorije, ne stariju od 48 sati, te pozivno pismo kompanije u koju dolaze.

Do kraja ovog mjeseca mnoge mjere koje su na snazi u cijeloj BiH, zbog sprečavanja širenja virusa korona, će se znatno ublažiti, a to podrazumijeva i otvaranje granica, povratak studenata na fakultete i slične promjene.

(StarMo)