Naslovnica Mostar Gradska uprava upućuje demant u vezi sa sastankom o Uborku

Gradska uprava upućuje demant u vezi sa sastankom o Uborku

447
foto arhiva

Mostar — Iz Gradske uprave Mostara u ponedjeljak poslijepodne objavljeno je saopštenje za javnost u kojem se podsjeća da je u Gradskoj vijećnici održan sastanak stručnog tima za izradu prijedloga za novu lokaciju sanitarne deponije komunalnog otpada na području grada Mostara.

U saopštenju stoji kako se u medijskim napisima pojavila informacija od strane predstavnika inicijative “Jer nas se tiče” kako na sastanku “nije bilo predstavnika Grada Mostara, što ne odgovara istini”.

“Sastanku su uz predstavnike inicijative bili prisutni Lejla Salčin, predstavnica Grada Mostara, Marinko Pranjić, Predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, i vodoprivrede HNK, Uprava za vode, Hamzić Senadin, predstavnik Zavoda za prostorno uređenje, Zejnil Trešnjo, predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK i Jasminka Kljako, predstavnik Ministarstva građenja i prostornog uređenja HNK.

Na početku sastanka Lejla Salčin, predstavnica Grada Mostara informirale je učesnike sastanka kako je Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara trebao predložiti nekolio potencijalnih lokacija, ali da nije mogao biti na sastanku zbog službenog puta.

Također, na sastanku je Senadin Hamzić u skladu sa zaključkom s prošlog sastanka izložio 4 lokacije koje bi se mogle biti razmatrati kao nove lokacije sanitarne deponije komunalnog otpada. Iznošeni su i još neki prijedlozi oko potencijalnih lokacija.

Nakon što se članovi Komisije nisu usaglasili o tome kakav zaključak da donesu, predstavnica Grada Mostara Lejla Salčin je predložila da se obavi još jedan razgovor sa Salemom Bubalom kako bi se utvrdilo postoji li još lokacija za sanitarnu deponiju, a nakon toga da se održi sastanak članova tima na kojem bi se glasalo o konačnom prijedlogu stručnog tima”, stoji u saopštenju iz Gradske uprave Grada Mostara.

(StarMo)