Naslovnica Mostar Gradska uprava Mostara: Pridržavati se mjera zdravstvenih ustanova

Gradska uprava Mostara: Pridržavati se mjera zdravstvenih ustanova

377
foto arhiva

Mostar — Na danas održanom sastanku Kolegija gradonačelnika Mostara, vezano za pojavu pandemije koronavirusa, a u cilju sprječavanja i suzbijanja pojave zarazne bolesti, Grad Mostar – gradonačelnik na osnovu člana 43. Statuta Grada Mostara donio je odluku da se u Gradskoj upravi Grada Mostara, počevši od sutra, utorka, 17. 3. 2020. godine, radno vrijeme organizira u vremenu od 8 do 14 sati.

Rad sa strankama organizira se u vremenu od 9 do 12 sati, saopšteno je iz Gradske uprave Mostara.

Na ulazu u sve službene prostorije Gradske uprave, koje pružaju usluge građanima, ograničit će se broj osoba koje istovremeno mogu ući i boraviti u njima.

Sva zakazana vjenčanja obavljat će se prema zakazanom rasporedu, ali isključivo unutar službenih prostorija Grada Mostara i uz minimalan broj učesnika.

“Gradska uprava Mostara (poziva) sve građanke i građane na maksimalnu odgovornost prema svom i zdravlju drugih, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje izdaju nadležne zdravstvene institucije i ustanove.

Buduće mjere Gradska uprava Mostara usklađivat će u koordinaciji sa odlukama Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona”, saopšteno je u ponedjeljak iz mostarske Gradske uprave.

(StarMo)