Naslovnica Mostar Gradska uprava: Građani da prijave počinoce

Gradska uprava: Građani da prijave počinoce

382

Mostar — Djelovanjem inspekcijskih službi na nekoliko lokacija u Gradu Mostaru uklonjene su veće količine smeća koje su nedozvoljeno deponovane.

Naime, Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara u okviru svojih redovnih kontrola identificirala je određene lokalitete na kojima je izvršeno nedozvoljeno deponovanje veće količine otpada, nakon čega je komunalni inspektor svojim rješenjima izdao naloge JP “Komunalno“ Mostar za vanredno čišćenje raznog otpada kao i građevinskog šuto materijala s predmetnih lokacija, saopšteno je u srijedu iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, velike količine otpada bile su deponovane uz Avijatičarski most, uz cestu od kružnog toka prema nekadašnjem Sokolu, te u naselju Kosor, a Komunalno preduzeće je već izvršilo čišćenje određenih lokaliteta ili je u toku postupka čišćenja.

“Ovim putem posebno apeliramo na građanstvo da fokus svoje pažnje usmjere ka sprječavanju ponavljanja opisanih nelegalnih aktivnosti u gradu, da svojim prijavama ukazuju na neposredne počinioce prekršaja ove vrste, kao i da vlastitim angažmanom sami učestvuju u kreiranju ljepšeg i ugodnijeg okruženja”, poručili su iz Gradske uprave Mostara.

(StarMo)