Naslovnica Region Gradonačelnik Sinja za Vučića rekao da je “četnik”

Gradonačelnik Sinja za Vučića rekao da je “četnik”

147

Zagreb — Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj bio je gost Newsnighta N1 Hrvatska i komentirao je izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Nisam nikada ubio nikoga i na to sam ponosan”, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući u ponedjeljak na pitanje boji li se optužnice zbog njegovog govora u Glini kao eventualnog odgovora Hrvatske na optužnice protiv četiri hrvatska generala u Srbiji.

“Ponosan sam na sve što sam, ne mogu reći na sve, ali to o čemu oni govore, tu nema ništa sporno. Oni su poubijali Srbe koji su tamo živjeli, a ne Srbi njih. Da podsjetim, izgleda da ste se zaboravili što je bilo 1995. Nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe. Nisu Srbi protjerali Hrvate iz Gline, nego obrnuto. Tako da izgleda da moji poticaji nisu bili uspješni, nisu vrijedili. Ali to vam je tako kada nemate politiku i kada mislite da ratne zločine možete činiti i ubijati ljude”, kazao je Vučić ističući da nikada nije ubijao, prenosi N1 Hrvatska.

“Nezamislio mi je ponašanje hrvatske Vlade. Četnik Vučić je jedno blebetalo koji je napravio velike štete srpskom narodu. To je jedan nitkov koji je napravio velika zla na ovom području. Žalosna je činjenica da Vučić i dalje poteže okidač prema Hrvatskoj”, kazao je.

Komentirao je i Vučićevu izjavu da su 1995. Hrvati ubijali Srbe.

“To je koncetracija jednoga koji želi od žrtve napraviti agresora. Velikosrpska politika uzrok je svega onoga što se događalo na području Republike Hrvatske i ja osuđujem bilo kakvu izjavu i pomisao da je hrvatski vojnik išao ubijati ljude. Bilo je u ratovima svega, naravno, ali pobjednički hrvatski vojnik je branio svoju državu. Hrvatski vojnik je pobjednički vojnik i hrvatski vojnik se ponašao u skladu sa svim konvencijama. On je kukavica, da je on bio hrabar onda je on trebao biti na ratištu. Mislim da hrvatska država i pravosudna tijela trebaju pod hitno dignuti optužnicu za ratne zločine koji su huškanjem učinjeni na području Republike Hrvatske”, rekao je Bulj.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)