Naslovnica Mostar Grad je pozvao: Predložite programe za Advent i doček Nove godine

Grad je pozvao: Predložite programe za Advent i doček Nove godine

73
foto arhiva

Mostar — Grad Mostar objavio je javni poziv za “iskaz interesa” za predlaganje zabavnog programa u okviru manifestacije “Advent u Mostaru 2021.” i Doček Nove 2022. na otvorenom.

“Programe želimo sukreirati uz učešće građana pa pozivamo ustanove, udruge i pojedince da predlože programe koji će uključivati kulturne, umjetničke, obrazovne, zabavne, animacijske i druge slične aktivnosti pogodne za najširu publiku, djecu i/ili odrasle, i za izvođenje na otvorenom. Zabavni programi u okviru navedene manifestacije odvijat će se u razdoblju od 15. decembra 2021. do 2. januara 2022. godine”, javljeno je iz Grada Mostara.

Prijedlozi programa podnose se “u slobodnoj formi i moraju sadržavati naziv programa, nositelje programa, kratak opis i strukturu, te troškovnik programa”.

Sve prispjele prijedloge vrednovat će Služba za kulturu Grada Mostara kao nositelj aktivnosti zabavnog programa Adventa 2021. i dočeka Nove godine, a zajedno s MC Pavarotti i Hrvatskim domom hercega Stjepana Kosače u svojstvu producenata i organizatora događaja odabrat će i podržati programe.

Sva dodatna pojašnjenja o pojedinostima mogu se dobiti putem e-maila “kultura@mostar.ba”, a na istu adresu u elektronskoj formi predlagatelji programa mogu podnijeti svoje prijave programa te u predmetu navesti “Prijedlog programa-Advent u Mostaru i Doček nove 2022”.

 

(StarMo)