Naslovnica Politika Grabar-Kitarović o susretima sa Putinom: Razgovarali smo satima i “bio je razuman”

Grabar-Kitarović o susretima sa Putinom: Razgovarali smo satima i “bio je razuman”

124
Kolinda Grabar-Kitarović

Zagreb — Bivša predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, komentirala je za RTL
svoje odnose s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

“Kad sam razgovarala s njime kao predsjednica, to su bili dugi i nejednostavni razgovori koji su trajali satima. Moglo se tada s njime razgovarati i bio je razuman. Ni u jednom trenutku nije pokazao nepoštovanje ni prema meni kao predsjednici ni kao prema ženi”, ispričala je.

Kaže kako se “nisu slagali oko proširenja NATO-a, ali da se najviše nisu slagali oko LNG terminala na Krku i energetike”.

“On je mene uvjeravao da LNG terminal na Krku neće biti ekonomski održiv i da će dignuti cijene plina. Hvala Bogu što je hrvatska vlada ipak išla u realizaciju tog projekta, to će nas spasiti u ovoj jeseni koja dolazi”, pojasnila je Grabar-Kitarović.

“U onim elementima o kojima smo raspravljali, posebno u Sočiju, sve ono što smo se dogovorili, on je održao svoju riječ, ja sam održala svoju riječ i tu smo napali zajednički pravac u kojem smo mogli djelovati dalje. Koliko je to moguće u toj situaciji, kada su ostrašćeni i jedna i druga strana, to je puno, puno teže. Dakle, ne treba se nadati nekom brzom rješenju, ali treba apsolutno raditi na tome”, rekla je bivša predsjendica RH.

(StarMo)