Naslovnica Sport Govori njemački, zna rukovodioce 40 godina…

Govori njemački, zna rukovodioce 40 godina…

655

Sarajevo/Műnchen — U Bayernu traje intenzivna potraga za novim trenerom nakon što je hrvatski stručnjak Niko Kovač dobio otkaz.

Jose Mourinho dugo je važio kao prvi favorit za upražnjeno mjesto, u igri je bio i Thomas Tuchel, ali mediji u Njemačkoj najveće šanse daju bivšem Arsenalovom menadžeru Arseneu Wengeru, prenosi SportSport.ba.

Iako se činilo kako su u pitanju samo špekulacije, Wenger je prekinuo šutnju i u razgovoru za britanske medije potvrdio kako nije isključeno da upravo on zasjedne na klupu Bayerna.

“Rummenigge me pozvao u srijedu popodne, ali kako se nisam mogao javiti odmah, izvinio sam mu se i nazvao ga nešto kasnije. U tim trenucima već je bio u automobilu, išao je na utakmicu protiv Olympiakosa. Razgovarali smo maksimalno četiri do pet minuta, pitao me jesam li zainteresovan za posao u Bayernu, što je za mene bilo iznenađenje. Rekao sam mu da nisam razmišljao o tome i da mi treba malo vremena da razmislim”, ispričao je Wenger.

“Dogovorili smo da ćemo razgovarati sljedeće sedmice, jer sam u Dohi do nedjelje. To je istinita priča”, kazao je poznati francuski stručnjak.

Olakšavajuća okolnost po Wengera je što tečno govori njemački jezik, a s Bayernovim vodećim ljudima Beckenbauerom, Rummeniggeom i Hoennesom se poznaje skoro 40 godina.

(StarMo)