Naslovnica Izdvojeno Govedarica: Đukanović upozorio Dodika!

Govedarica: Đukanović upozorio Dodika!

1639
Vukota Govedarica - SDS

Bijeljina — Visoki funkcioner Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović “upozorio člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će svim poslanicima njegove stranke i njemu lično biti zabranjen ulazak u Crnu Goru ako Narodna skupština Republike Srpske usvoji Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori”.

“Prema informacijama koje imam, Đukanović je (prije dva dana) telefonom pozvao Dodika i rekao mu da će, ukoliko Narodna skupština RS usvoji takvu deklaraciju, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru svim poslanicima (Dodikovog) Saveza nezavisnih socijaldemokrata, da neće moći da dođu ni kao turisti i da neće imati pristup svojoj imovini koju očito imaju u toj državi”, rekao je Govedarica za bijeljinsku BNTV.

Govedarica, bivši predsjednik SDS, kazao je i da je Đukanović upozorio Dodika da je pitanje da li će i on (Dodik) moći da uđe u Crnu Goru.

“Prema mojim saznanjima, Dodik je pozvao svoje poslanike i rekao da ne mogu da glasaju za Deklaraciju koju je predložio član poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović”, naveo je Govedarica.

NSRS nije juče usvojila Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori jer za nju nisu glasali poslanici skupštinske većine predvođene Dodikovim SNSD-om.

(StarMo)