Naslovnica Izdvojeno Gotovo je: Milanović je novi predsjednik RH

Gotovo je: Milanović je novi predsjednik RH

540
Zoran Milanović

Zagreb — Hrvatski birači su u nedjelju, u drugom izbornom krugu, odlučili da će u idućih pet godina na čelu države biti – Zoran Milanović.

Milanović je u drugom krugu pobijedio dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Pravo glasa imalo je 3,86 miliona birača u Hrvatskoj i inostranstvu, gotovo 5.400 njih više u odnosu na prvi izborni krug.

Zoran Milanović osvojio je 106.000 glasova više od protukandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović te je postao novi predsjednik Hrvatske, pokazali su preliminarni rezultati.

“Kampanja je bila teška, duga, nije uvijek bila korektna, ali to je tako. Ako sam bilo koga previše nagazio, rekao neku neistinu, to nije bio namjerno. od danas i sutra radim i živim posao drugačiji od ovoga do sada. Postat ću predsjednik svih građana, Hrvata i onih koji to nisu, i sretan sam zbog toga. Znam i da danas ima puno ljudi koji nisu htjeli da postanem predsjednik. S time moramo živjeti Od mene neće čuti sladunjave priče o zajedništvu, ali inzistirat ću da nikoga bez potrebe ili namjerno ne povrijedim, da budem uho i glava za svakoga, da vodimo dijalog svjesni da nas ima različitih”, poručio je Zoran Milanović.

(StarMo)