Naslovnica Izdvojeno “Gori” u HDZ-u: Plenković odgovorio “Vasi”…

“Gori” u HDZ-u: Plenković odgovorio “Vasi”…

565
Plenković i Brkić

Zagreb — Nakon sastanka u HDZ-u, aktualni predsjednik te stranke i kandidat za ostanak na toj poziciji na unutarstranačkim izborima, Andrej Plenković, prokomentirao je za hrvatske medije izjave zamjenika predsjednika HDZ-a, Milijana Brkića, koga dio tamošnje političke javnosti poznaje i pod nadimkom “Vaso”.

Brkić je ranije kazao “da HDZ ne vodi u dobrom smjeru”, kao i da se u toj stranci “njeguje kult ličnosti”.

“Čuo sam jučer nekoliko poruka koje je on (Brkić op.aut.) dao u intervjuu. Dobro je da u vremenu izbora na neki način svi akteri koji djeluju u HDZ-u razotkriju svoja prava stajališta i svoje pozicije. Izbori tome i služe. Ono što je važno imati na umu da ljudi koji sjede na sastancima 3 i pol godine, nikad nitko nema ništa protiv, ni zarez, sugestiju, niti bilo što. Danas se eto najedamput bude iz sna i imaju nešto protiv. To nije vjerodostojno”, rekao je Plenković.

Što se tiče optužbi na svoj račun da njeguje kult ličnosti u HDZ-u, Plenković kaže da je i to “novost”.

“Teško je meni govoriti o tome vodim li stranku demokratski ili nedemokratski, ali prema onome tko je stranku vodio prije, od dijaloga, kontinuiteta, sastanaka i razgovora vrlo bliskog čovjeku i svakom članu teško da bih mogao govoriti o tome da se nalijepi etiketa kulta ličnosti. Čuo sam da mogu biti liberal, Belgijanac, HNS-ovac, bit će toga još”, rekao je Plenković.

(StarMo)