Naslovnica BiH Goražde: Obustavljen rad u Industrijskoj zoni Vitkovići

Goražde: Obustavljen rad u Industrijskoj zoni Vitkovići

324
foto arhiva

Goražde — Privremeno je obustavljen i rad privrednih subjekata u industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu.

Nakon potvrde prvog slučaja koronavirusa u ovom gradu, iz preventivnih razloga proizvodnja je danas stala i u pogonima firmi „Prevent Goražde“, „Prevent Safety“ i „Prevent Components“ te kompaniji Emka u Vitkovićima i u Goraždu.

Direktor firme „Prevent Safety“ Sead Hubjer naglasio je da je rad privremeno obustavljen u svim pogonima u Goraždu “usljed novonastale situacije”.

„Riječ je o mjerama predostrožnosti jer su uposlenici na prvom mjestu, a o daljnjim mjerama i nastavku rada javnost će biti pravovremeno obavještena“ – istakao je Hubjer.

To je potvrdio i direktor firme „Prevent Goražde“ Nermin Mujezinović koji je naglasio da je usljed novonastale situacije na lokaciji Goražde privremeno obustavljena proizvodnja, kako bi se ispoštovale mjere kriznog štaba i evidentirale te uputile na samoizolaciju osobe koje su eventualno došle u kontakt sa zaraženim.

„U ovoj kompaniji i ranije poduzete preventivne mjere detaljne dezinfekcije i deratizacije i one će ponovo biti obavljene. U cilju zaštite zdravlja svih uposlenika i sprječavanja širenja koronavirusa, pojačane su mjere dezinfekcije na svim lokacijama. Shodno daljnjem razvoju situacije procjenit će se mogućnosti za nastavak proizvodnje u pogonima Preventa, ali u smanjenom obimu. Planirana je proizvodnja samo u dijelu izrade zaštitnih maski i jednokratnih zaštitnih odijela – naglasio je direktor Preventa Goražde.

(StarMo)