Naslovnica Mostar Golo teško optužuje Milivojevića: “Tipičan vid izdaje u političkom smislu”

Golo teško optužuje Milivojevića: “Tipičan vid izdaje u političkom smislu”

266
Dušan Golo

Sarajevo — Koordinaciju srpskih udruženja u Mostaru odlučio napustiti SNSD na čelu sa Veliborom Milivojevićem, koji je u decembru 2020. godine sa tadašnje zajedničke srpske liste “Ostajte ovdje” izabran za vijećnika u Gradskom vijeću Mostara.

Predsjednik Koordinacije srpskih udruženja u Mostaru, Dušan Golo, u razgovoru za Klix.ba taj potez je nazvao “klasičnom izdajom onoga za šta se Koordinacija Srba u Mostaru zalagala 24 godine”.

“To je tipičan vid jedne izdaje u političkom smislu, a u godinu i po dana mandata koji ima iz sebe kad bi podvukli crtu, narodu ne bi imali šta reći da je novo dionio i učinio za bolji položaj srpskog naroda u Mostaru”, kaže Golo.

Naglašava kako je “dovoljno uzeti u obzir činjenicu da je u dvije budžetske godine od kojih je prošla bila 56 miliona KM i ova 111 miliona KM, srpski narod dobio svega oko 500 hiljada KM”.

“Kada se tome doda zapošljavanje, kako navodi i činjenica da Srba nema u javnim službama te da nikada nigdje nije potegnut vitalni nacionalni interes iako su Srbi u Mostaru građani “drugog reda”, jasno je, tvrdi Golo, da se “nerezonski ponašao i da se nije borio za bolji položaj naroda koji predstavlja”.

Golo aže kako su Srbi prošle godine ostvarili konstitutivnost u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, odnosno usuglasili ustav kantona sa ustavom Federacije BiH, ali da je sve ostalo, kako kaže, “papirnata konsitutivnost kojom Srbi nisu dobili ništa i nakon čega je sve ostalo kao prije”.

“To je ono što je bolno u čitavoj situaciji, jer onaj ko bi trebao da uradi nešto na tom planu na žalost ne radi. Kriti se iza stranke ili nekoga ko odlučuje van Mostara o Srbima u ovom gradu je van pameti, jer sam se uvijek borio da o sudbini građana Mostara odlučuju isključivo Mostarci”, kaže Golo i ističe da “bez Koordinacije Milivojević i SNSD ne bi bili u vladajućoj strukturi Mostara”.

(StarMo)