Naslovnica Region Godišnjica ubistva Zorana Đinđića

Godišnjica ubistva Zorana Đinđića

802

Beograd — U Beogradu se obilježava sedamnaesta godišnjica smrti Zorana Đinđića, premijera Srbije i lidera Demokratske stranke, koji je ubijen u dvorištu zgrade Vlade Srbije 2003. godine.

Porodica i članovi Demokratske stranke položit će cvijeće na njegov grob u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. U dvorištu zgrade Vlade Srbije, na mjestu gdje je Đinđić ubijen, cvijeće i svijeće položit će članovi aktuelne Vlade Srbije, kao i članovi bivše Đinđićeve vlade, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„Šetnja za Zorana“ centralnim gradskim ulicama, koja se svake održava povodom godišnjice Đinđićevog ubistva, otkazana je zbog korona virusa, saopštila je opoziciona Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića, nekadašnjeg bliskog Đinđićevog saradnika.

Demokratska stranka saopštila je da zbog korona virusa odlaže sve aktivnosti povodom 17. godišnjice ubistva, osim odavanja pošte na Novom groblju i polaganja cvijeća ispred zgrade Vlade Srbije.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine na ulazu u zgradu Vlade Srbije. Zbog organizovanja ubistva na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Ulemek Legija. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamjenik.

(StarMo)